Cerveses d’importació amb un gust diferent

Hola a tothom de nou al nostre blog! A l'article d'avui et presentarem les diferents varietats de cerveses, que trobaràs al nostre Pub Irlandès My Bar de Barcelona. Tant si ets un@ expert@ en cerveses com si només les consumeixes de manera ocasional, aquest petit article va dirigit a tu.

Comencem?

Com ja t'hauràs adonat, l'ambient que descobriràs al nostre sport Bar està inspirat en l'essència de les tradicionals tavernes de fusta d'Irlanda, una essència única que també hem volgut traslladar a les nostres cerveses d'importació procedents de marques reconegudes com Guinness, Peroni, Stella Artois, Kilkenny, Franziskaner…

Dins de la nostra carta d'especialitats i begudes trobaràs diferents tipus de cerveses i de diverses subcategories que podràs acompanyar addicionalment amb alguns suggeriments que oferim al nostre local irlandès, com delicioses tapes, amanides saludables, hamburgueses saboroses i postres irresistibles.

Les varietats de cerveces que oferim

Lager: És un tipus de cervesa de baixa fermentació i procedeix de la paraula alemanya “Lager” que significa “magatzem” en la nostra llengua, i on antigament es guardaven perquè es conservessin fresques. Les cerveses de barril d'aquesta varietat solen ser lleugeres i de sabor suau i refrescant, generalment de colors ambre o negre amb una temperatura de fermentació de 0° a 4°. Algunes de les varietats més conegudes són: Pilsner, Dortmunder, Bock, Munic o Lager fosques

Ale: És una varietat de cervesa d'alta fermentació molt elaborada durant l'edat mitjana en zones de centre Europa. A diferència de les cerveses “Lager”, es tracta d'una mena de cervesa artesana més aromàtica amb una temperatura situada entre els 18 i els 24 graus, pel fet que el procés de fermentació es produeix a la superfície del líquid. El gust de les cerveses ale sol ser amarg i entre les varietats que es poden trobar, destaquen: Pale Ale, Indian Pale Ale, Bitter, Barley Wine, Mild, Brown Ale, Altbier…

Ipa: Més que ser un tipus de cervesa, en realitat és un acrònim que significa “India Pale Ale” l'origen del qual es remunta a les expedicions que feien els anglesos a l’índia i la necessitat de disposar d'una cervesa de barril que suportés les adversitats del viatge, fet que van aconseguir gràcies a la seva alta gradació. De manera semblant a les cerveses ale, però amb una amargor més forta al costat d'una major quantitat de llúpols, amb una temperatura de fermentació situada entre els 5 i 7 graus. A la nostra carta trobaràs les varietats més clàssiques com la Murphy, una cervesa de denominació irlandesa reconeguda per usar llúpols americans que li atorguen una tonalitat vermellosa.

Curiós… oi? Doncs aquí venen 2 més!

Stout: Les cerveses Stout són també un tipus de “cerveses ale”, que van ser elaborades durant la segona revolució industrial amb l'objectiu de ser una beguda reconstituent pels obrers. Aquesta subvarietat de cervesa artesana té un sabor encara més fort amb varietats dolces i seques, el seu color característic és el negre i és elaborada amb malt d'ordi torrat a una temperatura de fermentació situada entorn dels 5 graus. Al nostre pub irlandès la cervesa Guinness no hi pot faltar!

Wheat: Les cerveses wheat també conegudes com a “cerveses de blats”, són una varietat de cervesa d'alta fermentació caracteritzades per contenir una quantitat més alta de blat en proporció a l'ordi maltat, tenen un color lleugerament més fosc i la seva principal característica és l'aroma a clau aportat pel llevat utilitzat. Els orígens d'aquesta cervesa artesana se situen entorn al segle XVI quan els mestres cervesers van descobrir una nova varietat de cervesa amb blat, i tot seguit, la van popularitzar a grans ciutats com Alemanya.

Saps què va passar?

L'impacte comercial va ser tan gran que la producció del pa escassejava, per aquest motiu, grans institucions com el parlament alemany van implementar una llei especial que només permetia utilitzar ordi, llúpol i aigua per a elaborar cerveses. La gamma més coneguda és la Weissbier, una cervesa que es caracteritza per ser elaborada no només amb malt d'ordi, sinó que també s'utilitza una elevada proporció de malt de blat, que li atorga una característica tonalitat blanquinosa i un lleuger sabor de vainilla.